Milan de Red Land*FR

Deze foto is gemaakt op 3 mei 2019

Blue smoke white
Geboren 20-09-2016

 

Bloedgroep A

HCM dna: N/N

PKD dna: N/N

SMA: N/N

PKDef: N/N

PL: N/N

HD: in de planning

HCM echo: 15-05-2018 negatief

PKD echo: 15-05-2018 negatief

Fiv/FelV: 15-05-2018 negatief

Vanaf de eerste foto die ik zag van Milan wist ik het, jij bent de kater die ik zoek… Het enige wat ik toen zag was zijn prachtige sterke kin en zijn kleur blue smoke white. Gelijk contact opgenomen met zijn fokster in Frankrijk en gevraagd of hij nog beschikbaar was, gelukkig stuurde ze snel mail terug. Nog niemand had potentie gezien in deze mooie vent en een optie voor mij was dan ook al snel geregeld. Uiteraard weet je nooit zeker of de kat uiteindelijk ook geschikt is voor de fok en moet ook nog maar blijken dat hij uitgroeit zoals je in gedachten heb. Iedere keer dat ik nieuwe foto’s kreeg groeide de zekerheid dat hij zou uitgroeien zoals ik voor ogen had. Het duurde in totaal 10 weken voor ik groen licht kreeg voor adoptie en zo kwam er dan eindelijke na jaren zoeken een blue smoke kater in huis. Zijn wit was een extra bonus, want dat geeft meer variatie wat ik persoonlijk leuker vind met kittens. In totaal duurde het wachten 15 weken en is Milan door Peter & Michel opgehaald in Frankrijk.

Milan is alles wat je maar kan wensen als dekkater…  Hij staat hoog op zijn poten en is massief van bouw, zijn kop is zo groot dat die niet meer in 1 hand past. Dan nog zijn prachtige profiel en super sterke kin wat hij trouwens ook erg goed doorgeeft. Zijn karakter is zo fantastische, hij is erg relaxt en zit niet achter de dames aan. Valt de dames ook niet lastig en als ze dan eindelijk eens met de kont voor z’n neus gaan staan doet hij eindelijk z’n ding. Ik kan Milan ook zo overal mee naar toe nemen en hij spring dan ook zo bij iedereen op tafel en gaat dan rustig liggen. Milan sproeit ook niet waardoor hij vrij in de groep mag rondlopen. Milan de kater die ik jaren lang heb gezocht, is alles wat ik ooit wenste in een kater en daarom voor mij perfect. Hij is degene die hier oud mag worden en zolang hij niet sproeit of op een andere manier last krijgt van zijn hormonen, mag hij zijn mannelijkheid behouden.

Update 7 juli 2019: Deze update is helaas geen vrolijke update… Milan werd eind juni ziek en het viel op dat hij niet wilde eten. Na controle bij de dierenarts bleek hij een ontsteking in zijn bek te hebben en was zijn lip los gescheurd. Hij heeft toen antibiotica gekregen en we hebben zijn voeding aangepast en vooral ook krachtvoer gegeven. Een paar dagen heb ik het aangekeken en het leek beter te gaan, tot ik merkte dat hij steeds meer ging kwijlen en moeite had met springen. Gelijk contact opgenomen met een andere dierenarts voor een second opinion, Milan was zo erg verslechtert dat hij amper meer op zijn pootjes kon staan en wel dronken leek als die liep. In een week tijd was hij 700 gram afgevallen hij was zo erg hard acteruit gegaan dat we hem alleen maar konden laten gaan. Milan is opgestuurd naar Valkenburg waar hij is onderzocht door een pataloog zodat we weten waarom hij nou in 1x zo ziek was geworden. De dierenarts vermoede het al en achteraf blijkt dat we het goede hebben gedaan voor Milan hoe moeilijk het ook wa op dat moment. Hij laat een enorme leegte achter en mis zijn gewoontes, zoals het gelijk op schoot stappen zodra je ging zitten. Gelukkig heb ik nog een dochter van hem rondlopen, die ook erg vocaal en een enorme vrijdoos is.

Shedoros Misha*DE de vader van Milan
High Pepper de Red Land*FR de moeder van Milan