Uran Kaprysowo*PL

Red tabby blotched
Geboren 04-10-2016

 

Bloedgroep A

HCM dna: N/N

PKD dna: N/N

SMA: N/N

PKDef: N/N

PL: N/N

HD: 20-10-2017, links graad 1 en rechts negatief

HCM echo: 15-05-2018 negatief

PKD echo: 15-05-2018 negatief

Fiv/FelV: 15-05-2018 negatief

 

 

Kort nadat ik Milan had aangeschaft kreeg ik onverwachts Uran aangeboden. De ouders van Uran komen uit hele gezonde lijnen en zijn beide op alles getest wat momenteel maar mogelijk is. Ook zijn beide ouders vrij van HD wat wel belangrijk is omdat beide ouders erg groot en zwaar zijn. De kittens die eerder zijn geboren uit die combinatie zijn allemaal erg lang, maar ook breed en hebben lange staarten. Hoop dat Uran vooral ook die stevigheid doorgeeft aan de kittens. Uran komt uit een wat klassiekere lijn dan Milan, hij staat ook een stuk lager op zijn poten als Milan. Nu we twee verschillende katers hebben qua bouw, kunnen we voorlopig weer vooruit met onze fokdoelen.

Uran is een kater met een superlief karakter en is vocaal behoorlijk aanwezig. Als je zijn naam roept geeft hij antwoord door middel van een miauw en komt dan met veel geprrr en met zijn staart in lucht aanlopen. Het is geen kater die even makkelijk languit op schoot komt liggen, want je schoot is daar gewoon te klein voor. Bij mij wil het nog wel lukken omdat ik mijn stoel brede leuningen heeft en ik altijd mijn benen omhoog heb. Wel ligt hij graag languit op tafel of languit op de bank om zo heerlijk geknuffeld te worden. Zijn kleur is prachtig diep rood en zijn vacht valt erg soepel en heeft op zich weinig onderhoud nodig. Stanislawa Kilarska super bedankt voor deze grote zachtaardige rode reus…

Update 2 juni 2020:
Vorig jaar kreeg Uran enorm veel last van zijn hormonen en hebben toen besloten om hem op een suplorinimplantaat te zetten. Helaas heeft dit bij Uran nooit goed gewerkt en dat wekte enorm veel spanning op en bleef hij ook nog steeds de dames maar ook Gucci lastig vallen. Hij heeft een tijdje apart gezeten met een castraat dame maar ook dat eindigde steeds in een ruzie. Uran zelf is een super zachtaardige lieve reus, echter met andere katten in de buurt  was het meer een pitbull. Uiteindelijk toch besloten om in het belang van de gehele groep om Uran te castreren en dan langzaam weer in de groep te introduceren. Helaas lukte dit niet en hebben we alsnog besloten om voor hem een perfect nieuw gezin te zoeken. Daar kwam dan een oproep van een gescheiden vrouwtje met een dochter die zo graag een rode knuffel Maine Coon wilde hebben, na paar keer haar profiel te hebben bekeken haar benaderd. Na meerdere gespreken zijn ze hem dan wezen halen vandaag… Hij krijgt een super goed huisje met net zoveel liefde als hij bij ons heeft gekregen, echter is er voor hem geen stress of knokken meer bij. Zijn enige vriendje is een hondje die zelfs nog een slag kleiner is als Uran. Het herplaatsen van een geliefd gezinslid is altijd een enorm verlies, echter voor iedereen is dit het beste wat we konden doen. Valeska heel veel knuffelplezier met Uran en we kijken uit naar alle foto’s en video’s die je ons zal sturen. Super bedankt voor het gouden mandje wat je aan Uran bied.

Olaf Amibal*PL is de vader van Uran
Dream Fidelity Feline*CZ is de moeder van Uran